Здравейте, котки,

това е един традиционен текст, който можете да откриете в блога ми всяка година, някъде по това време. През ноември имам рожден ден, на който винаги съм отдавала твърде много внимание и значение. Може би е в следствие на това, че години наред съм имала рождени дни, които са били пълен провал. Като човек, пристрастен към филмите и сериалите, живеещ в паралелната вселена на Холивуд, винаги съм си очаквала рожден ден минимум като The Hangover. А нека бъдем честни, хората ни обичат, но нямат цялото време на света да се занимават с нашия рожден ден, а и пандемията ни отне до някаква степен чувството за лекота на такива мероприятия, което съвсем усложни нещата. На 30-тия ми рожден ден например, половината хората бяха болни от грип, който не беше COVID-19, но беше натръшкал 50% от присъстващите, а имам един рожден ден, на който тогавашното ми гадже дойде с новото си гадже и това не БЯХ АЗ. Сега ми става толкова смешно, но накрая на вечерта бях в алкохолен делириум и плачех сама на дюнерите на Красно село. Но хей, хубавото на рождените дни е, че е минала цяла една година, в която ти все пак си още жив и това е добър повод да празнуваш и да си подариш нещичко, ей така, от теб за теб.

Моят рожден ден е в края на ноември, което го превръща в нещо като загрявка за Коледа. Затова съм си направила един списък с подаръци, които бих желала да получа или в краен случай – да си купя сама, ако не сега, то поне за Коледа.

Започвам с любимия ми подарък още от дете. Помня рождените ми дни през 90-те, не знам как, но в Силистра винаги, ама винаги имаше много сняг по това време. Помня как имаше толкова сняг на един мой рожден ден, че си правехме пътечка, за да излезем от вкъщи. Та, в духа на студеното време и снега, винаги обичах и още обичам, да ми подаряват пижами. Знам, че жените много често си казват: „няма такова нещо като много обувки“, а аз бих казала, че няма такова нещо като много пижами. Аз съм пижамения Мечо Пух: „колкото повече пижами, толкова повече пижами“ – Ипси.

П.П. Пижамата е и топ коледен подарък.

Пижама 1Пижама 2Пижама 3

Продължавам с нещо много семпло, но винаги работещо – хапване и пийване. 

Понякога е хубаво нещата да са супер прости – вино и шоколад. Добре де, добавяме и една свещ за разкош и уют. Истината е, че има моменти, в които буквално се „пънем“ да измислим нещо супер оригинално, а една красива кутия с пълнеж от шоколад, вино и свещ си е истински survival kit за ноемврийските вечери. 

Този сет е отново подходящ за Коледа. Виното на изба Maryan e просто разкошно! Сложих Queen Elena 2013, което е с последни бройки от този купаж от Мерло, Каберне Совиньон и Каберне Фран, ферментирал и отлежавал 9 месеца в дъбови бъчви. Коледните шоколади на Benjamissimo са вече тук, а аз разбира се, по свой вкус бих хапнала шамфъстък и портокал на светлина от Winter Sun на I-TEMS. Имам приятелка, която твърди, че уют = Ипси, така че ако патентовам уюта като моя запазена марка, то тази кутия ще я направя на абонаментен принцип.  

Когато си купувам подаръци от мен за мен, винаги се глезя. Ноември е много благодатен от към намаления и бих си взела нещо качествено, което сега мога да си взема на доста по-ниска цена. Под качествено имам предвид нещо луксозничко. 😀 

Мразя да ми е студено, мокро или да усещам някакъв дискомфорт през зимата и съм склонна да инвестирам в палто, ботуши или някое топло плетиво. 

Плюшено палто MarellaUGG ботиКашмирен пуловер с поло Oltre

И за финал ще добавя: новата книга на Дж. К. Роулинг, която била за деца, но пък аз не съм казала на колко ставам, нали така?

Халат с уши, за да потвърдя колко е подходяща възрастта ми за Коледния Прасчо.

В заключение ще кажа, че достигнах до извода, че подаръците нямат значение. Да, хубаво е някой да те зарадва с нещо, което много си желал, но наистина най-най-най-важното си остава да те има днес, за да отпразнуваш рождения си ден и да си пожелаеш да празнуваш възможно най-много рождени дни. Може и като екстра да снимаш всяка година, за да можеш да връщаш лентата назад до онова дете със странната прическа през 90-те, с торта направена от някоя леля, без никаква претенция, био яйца и тн., а до тази снимка след 30 години например да сложиш първия ти рожден ден с половинката ти или новороденото ти бебе. Просто заслужаваме да празнуваме максимално много рождени дни, да бъдем максимално много време с хората, които обичаме. 

 

Пускам сълза и ви казвам чао. <3

Ипси