Днес реших да си поговорим за beauty and health. В предния ми пост бях разказала затова как един ден получих факс и смених цялата си козметика. От фон дьо тен за 30 лв., на такъв за 100 лв., от мицеларна вода за 5 лв. (да, има такава), на Avene от 25 лв., от четка за зъби за 3 лв., на такава от 400 лв.

Ipsy_k3
Та, искам да ви разкажа за разликите и дали ще продължа тенденцията с опитите със скъпа козметика.
Ще започна от четката Philips SoniCare. О, да тя е велика! За щастие Philips улучиха правилния момент, когато Ицо страдаше адски много от венци, а аз бях решена да си избелвам зъбите и бях питала тук-там. Понеже сме адски смотани и двамата никога сме нямали ел.четка, пък камо ли звукова четка, първата вечер и двамата я изучавахме. Признавам си – той една идея по-ентусизиран от мен, защото аз никога не вярвам, че ще има резултат. Четката има страшни екстри, които изобщо не знаех, че съществуват:

Ipsy_k2
– 5 режима
– 2 глави за четка (За мен е по-голямата, за него остана по-малката)
– Зареждаща чаша (Още не сме я използвали, защото имаме малка баня и палава котка, така че може би ще влезе в употреба на по-късен етап)
– USB зарядно устройство за пътуване (Покрай предизборната кампания с Ицо се споразумяхме четката да остане в него, когато пътува за уикенд агитация, той каза че зарядното за пътуване е жестоко)

Самото почистване продължава около 2 мин, в които аз лежа на дивана с Одри. Тя винаги гледа много озадачено тип: “Ипси, какво точно правиш”, но пък чувството е много приятно тип гаделичкане. Странно е, защото преди миенето на зъби беше много по-досадно занимание, а сега просто си лежиш и чакаш четката да си свърши работата. Звуковата четка е робот, който ме кара да се чувствам все едно съм герой от анимацията семейство Джетсън. 😀
Минавам директно на резултата, защото така или иначе според мен това беше най-важното. Пишеше, че маха 7 пъти повече плака – истина е! Никога зъбите ни не са били по-чисти. Събота сме на преглед при стоматоложката ни Деси, така че ще ви кажа и тя какво мисли по темата.

Ipsy_k5
По бяла усмивка само за 1 седмица – това не беше точно така. Оказа се, че първите 2 седмици четката работи на по-бавен режим с цел свикване с нея. Зъбите ми са мнооого по-бели, но това се случи на 3-тата седмица. При Ицо също. Той използва и функциите Sensitive и Gum Care, за да подобри здравето на венците си.
Извод: за Коледа ще купувам на цялото семейство четки! Има само един минуа: Ако си отворя устата хвърчи паста за зъби навсякъде, а аз адски много искам да виждам какво се случва.

Ipsy
Цяла зима ползвах фон дьо тен на Revlon, но с предната заплата реших да си взема такъв на Dior. Цената му беше 100 лв., но понеже беше течен трябваше да си взема четка за нанасяне, която ми струваше 140 лв. Истината е, че фон дьо тенът е страхотен, но все още не мога да се гримирам така, както искам. Пробвам, гледам видеа, но все още не постигна онзи glow, който имам, когато ме гримират професионални гримьори. Също така установих, че бях толкова развълнувана, че си купувам Dior, че не съм си улучила цвета – epic fail! Сега мисля да се попека малко, така че ще видим дали ще успея да поправя грешката.

Ползвах мицеларна вода на Ziaja Natural Olive Micellar Water, която струва около 5 лв. Купих си Avene за 25 лв. Не знам дали имате опит с тези марки, но си признавам, че не виждам никаква разлика. Очите ми са по-чувствителни и усещам разлика единствено малко разлика в паренето. Мисля да опитам с Bioderma следващия път.
От спирала на Maybelline минах на тази на Better than sex на Too Faced. Общо взета едната е около 15 лв, другата около 50 лв. Тук с ръка на сърцето мога да кажа, че тази на Too Faced печели, но пък изсъхна много бързо и вече трябва да си купя друга. Тук много бих се радвала на съвет от ваша страна.