Сигурно на последните ни 10 излизания с Ирина чоплим една и съща тема: Всички са слаби, само ние не! И сега ще си кажете “Е, тия пък, колко да са дебели?”, не много, но достатъчно да ни дразни и окупира голяма част от вниманието ни. Особено през април, особено на прага на лятото, особено когато всичките ни приятели и познати ходят полу-голи, а ние на купони се чудим в коя поза да застанем, за да не изглеждаме като най-дебелите на снимките. Знаете го това чувство, нали? Може да не си най-дебелият, но ако си видимо по-едър от другите, си става драматично. Ирина ми е soulmate по темата. Всеки път, като я видя, ѝ казвам „Само ти ме разбираш!“. Няма да сме скромни и ще кажем, че излизаме редовно, а на парти не върви да идеш с риза, закопчана до последното копче, и черен класически панталон. Сигурно някои излизат така де, но не и ние. Та, ревахме, ревахме, ревахме и накрая някой ни чу (в случая аптеки SOpharmacy). Предложиха ни да разгледаме Програмата за здравословно управление на теглото, разработена от тях и националния консултант по хранене професор доктор Стефка Петрова. Прочетох цялата книжка, взех едно Просеко и се стоварих в апартамента на Ирина. Казах ѝ „Правим го, сега или никога!“. Първите 2 дни се настройвахме психически, което ще рече че Ирина ми пращаше снимки на Emily Ratajkowski, а аз на нея снимки на Bella Hadid с послания „ей така ще станем“. След като решихме, че не е невъзожно започнахме и така минаха 13 дни откакто сме на режима.

Първо да поговорим за режима и защо му викаме „режим“, а НЕ „диета“:

Както аз, така и Ирина минахме през безумни диети, от които буквално се срамуваме! За мен черешката на тортата си остава с кленов сироп, който тя стоически издържа, а аз се наядох на 3-тия ден като за последно. После аз реших да правя диетата на Ваня Червенкова и всичко това със самочувствието на интелигентни жени. Едната работи в телевизията, а другата в рекламна агенция. Ако ни питаш, ние сме от онези „алтернативните“, „умните“ умерени хипстърки.

Програмата за здравословно управление на теглото продължава 12 седмици, в които се очаква ние най-накрая да се научим как да се храним балансирано, здравословно и да променим изцяло хранителните си навици. В книжката ще откриете всичко за режима, дневник на калориите, рецепти, полезни съвети, интересни факти за храните. Моето мнение е, че това е книжка, която трябва да използвате като базов стартер на промяната в живота си. Да си отговорите на всички онези въпроси: „Това да го ям ли?“, „Ама то един банан има калории колко една вафла, каква е разликата?“.

 

 

Follow в инста: Ир // Ипси 

Основната идея:

Да се „пъхнем“ в рамките на 1200 калории на ден за дамите и 1600 за господата. В тези 1200 калории влизат храни, които са полезни за нас и всичко, от което тялото ни има нужда.

П.П. Не, тялото ти няма нужда от вафла, това не го ли говорихме вече?

Беше ми много лесно да превключа на режима, защото съм научила много от Руми. Благодарение на нея се научих да спортувам всяка сутрин и да си нося везната за мерене на храна навсякъде с мен. Имам малка, компактна везна. Предполагам, че звучи безумно, че се размотавам по срещи със скрита везна в чантата, но винаги намирам някое скрито място, където да си измеря пържолата. На заведение винаги ям салата, но без екстри като сосове с майонеза, мед, горчица, картофи, грах и тн.

Програмата за здравословно управление на теглото не е трудна, всичко е до изграждане на навик, както и всичко останало в живота. Дали ще се научиш да ставаш рано, да разпределяш времето си правилно, да откажеш цигарите – it’s all about habits.

Какво ям?

Ето едно примерно меню от последните 13 дни:

Закуска: 150 гр. кисело мляко, 30 гр. овесени ядки и 1 лъжица мед

Обяд: пилешки шишчета (около 200 гр. пилешко) и салата: може да е зелена, краставици с домати, може да добавите и мини екстра например 40 гр. сирене. Може да овкусите салатата, но трябва да мерите зехтина, защото 1 лъжица зехтин = 120  калории. (БАЯ СИ Е!)

Вечеря: яйчена салата. Сварете 2 яйца. Извадете жълтъците, намачкайте ги и прибавете 1 ч.л. горчица, 2 маслини, нарязани на ситно, 50 гр.сирене/100 гр. извара. Добавете и една огромна салата от свежи зеленчуци по избор.

Според майка ми това е доста храна, аз не мога да кажа дали е малко, или много, но със сигурност не съм гладна.

InBody

 

Преди да започна режима, отидох в аптеката, за да ме измерят на един техен уред InBody, който прави анализ на телесния състав. Трябва да си призная, че преди да отида, бях много настървена, че най-накрая всичко, което съм мислела за тялото си, ще се окаже истина. Имам мазно, нямам мускул, имам да сваля адски много мазньоч от тялото си. Преди да ви кажа резултата: измерването струва 20 лв., а с клубна карта SOpharmacy цената пада на 15 лв. Ако пък решите да си купите и програмата (която също е 20 лв.), получавате с нея два талона за отстъпка при измерване с уреда. Можете да я закупите от аптеката или онлайн на SOpharmacy.bg, където може да следите и графика на турнето на InBody уреда. Много сложна математика… Да речем, че не е скъпо и се оказа едно от най-полезните неща, които направих за себе си!

В тялото ми има мазнина точно колкото ми трябва. Нямам мазнина за сваляне, имам перфектното съотношение мускул  ̶ мазно. Фармацевтката Невин, която беше просто СТРАХОТНА, ми обясни, че очевидно всичко, което правя за тялото си, е окей и просто трябва да продължа да го правя. Добре де, хваля се, но за първи път оценявам ставането в 06:00 ч. Всяка сутрин. И да, не ми се става сутрин, редовно ме мързи, но просто го правя, което е дало резултат.

Healthy диапазонът за мен е 55 – 70 кг. Факт, че няма да изглеждам добре 70 кг., така че моята цел е 57 кг. Психическата ми цел. J С проста математика: имам да свалям 9 кг. за 12 седмици.

Ако решите да се измерите в аптеките на SOpharmacy, имайте предвид, че има обучен фармацевт, който ще ви обясни всичко за резултатите ви. Спокойно, никой не очаква от вас да сте запознати с всичко, има си човек, който е там за вас. J Също така ще ви даде съвети кое е окей за вас като хранене, по колко литра вода на ден трябва да пиете (оказа се, че аз трябва да пия малко повечко, отколкото пиех до този момент), ще ви даде съвети за спорт и най-важното  ̶ ще ви мотивира.

Уредчето не е „статично“ и прави обиколки из София и страната. Следете местоположението му в сайта на SOpharmacy.bg и актуалната брошура на SOpharmacy.

Стига толкова! Ще пиша пак след месец! Палци стиснати, хладилници заключени, везната в чантата и юли ви чакам на плажа.

П.П. Имам специален бански за случая, крещящо розов с огромна пантера на него.

Мяу,

Ипси