Тази година ми се стори много черно/бяла в мнения, усещания за живота и средата. Светът беше само в крайности, нещо което наскоро споделих и с приятелка – ужасява ме всичко, което не е балансирано. Ако харесваш нещо, то по една много елементарна причинно-следствена връзка, се оказва, че не харесваш друго. Без ти да си знаел, а защото обществото казва БЯЛО на твоето ЧЕРНО. Презпразнично реших да погледна света от една напълно различна гледна точка, тази на червеното. Ще разчупим клишето за all black с такова за all red.

Подбрах няколко ансамбъла за празнични дни у дома. О да, като ги видите ще си кажете: „АМА КАК У ДОМА С ТАКИВА ДРЕХИ?“, ами така. Обявявам бойкот на athleisure тендецията. Всички харесваме Hailey Bieber в анцунг, но наистина имам нужда да се сбогуваме с този тренд така, както с цялата 2020.

Гледам Boardwalk Empire – поредицата е поставена главно в Атлантик Сити, Ню Джърси, по време на сухия период от 20-те години на миналия век. Там нито една жена не казва: айде ще си облека нещо удобничко. Пера, пайети, рокли с ниска талия и ресни, къси коси на вълни и червено червило. Танци до зори в кабарета и барове. През 1921-ва година се появил парфюмът “Шанел № 5”, а след това, през 1926-та година – малката черна рокля – легендарна и до днес. Ах, какви времена само! Изпитвам носталгия по чуждото минало. Така де, празници са. Хубави, лоши, пандемични, в карантина или не, предизвикайте се. Ето идея за двойки, които ще бъдат сами на Коледа – направете си тематична вечер – 20-те, диско, код „червено“ или ВОД (всичко освен дрехи). Както на вас ви харесва.

Ето и няколко идеи от мен:

И още нещо…

Празниците са и храна. Покрай целия ми коледен рисърч в последно време, попаднах на историятa на тортата Red Velvet (Червено кадифе). Първата торта Red Velvet датира от далечната 1800 година в Щатите, когато американските сладкари са започнали да усъвършенстват уменията си в тортите. Интересното е, че в началото тортата се е наричала devil’s food cake, а през 1930 година се появява в американските вестници с наименованието Christmas cake. Става супер популярна, когато започват да я сервират в Waldorf Astoria (мисля в Ню Йорк, но все има и други теории). Ако Коледата за вас ще бъде романтична и в компанията на една бройка гадже, мъж, съпруг, или проекто-гадже, то местим 14-и февруари на 24-25 декември и печем мини кексчета red velvet. Както обичам да казвам: ДА ИМА! Аз ползвах изцяло рецептата на Ирина от Sunshine’s kitchen, която е моето гуру и пътеводител в кухнята.

Цялата рецепта можете да откриете тук: http://sunshineskitchen.com/red-velvet-cupcakes/

Аз направих моите във форма за елхи и имам червени, еклектични кексчета (Гринч харесва това).

Не са секси, но са супер вкусни, a така или иначе всичко е окей, когато ние сме секси, а елхичките мааалко деструктурирани.

Voila!

Ipsy