Ще тествам нещо, от което сама аз имам нужда – седмични guides за какво гледах/четох/хапвах/слушах и тн. Ще включа и какво чувствах, защото в мен e ураган от емоции по default. Не е нещо специално, аз винаги съм била такъв човек. Както и да е, без да се отплесвам.

Какво гледах?

Гледах Another Round на датският режисьор Томас Винтерберг. Признавам си честно, че прочетох историята за самия филм чак след като го изгледах. В главната роля е Мадс Микелсен, който е най-добрият приятел на Томас, а ролята на детето му е поверена на Ида Винтерберг – 19-годишната дъщеря на режисьора. Четири дни след началото на снимките Ида загива в автомобилна катастрофа на път за Париж, та филмът се отложил, но Томас Винтерберг все пак е решил да го случи, защото както самият той казва: „заради нея“.

Филмът е базиран на теорията на Фин Скедеруд, която гласи, че когато човек има 0,05 промила алкохол в кръвта става по-спокоен и креативен, а четирима приятели, които работят в гимназия в Копенхаген решават да я тестват върху себе си. Няма да разказвам повече, за да го откриете и усетите сами.

Какво четох?

Прочетох за отрицателно време „Писма на Омар до бъдещата му съпруга” на Рене Карабаш. Признавам си, че ми се стори срамно кратка, но пък имаше места, на които си поплаках.

Черпя с цитат:

“Какво си мислиш, любима, че всички сутрин бягат и бързат по светофарите, и хвърчат с колите си за работа? Нищо не е такова, каквото изглежда. Тези хора бързат по друга причина. Тичат, блъскат се един в един друг, изпускат предмети след всеки сблъсък на земята, парчета от душите им остават на тротоара, дълго след като те са преминали оттам, но те не спират. И знаеш ли към какво наистина тичат? Те тичат към своята половина. Защото са я изгубили в лутането между световете. В своите вечни преображения те бързат и търсят любовта, без която не могат, с която ще създадат семейство и заедно ще се докоснат до Сътворението…”.

Какво ядох?

Какво ядох спокойно мога да го съчетая с какво трябва да спра да ям – БИО царевични динозаври Biosaurus. Една вечер Биби ги донесе вкъщи и от този ден нататък аз я карам на снакс във формата на динозавър с чаша вино. Доста странен микс от напитка за пораснали и детски био снакс.

А на 14-и февруари питах Ицо какво иска от мен и той отговори: „да ме оставиш да играя Worldcraft цял ден и да ми сготвиш боб с домашна наденица“. Точно толкова не секси е, колкото звучи, но го направих. Хората казват, че любовта ги кара да правят глупости, а моята любов ме кара да сваря боб и да преглътна софистицираната, умерена кифла в себе си. Но да, бобът е друга любов, преживяла векове на скептици като мен. Ще го има и след нас.

Какво слушах?

Got it back на LEISURE от един забравен, отворен Spotify playlist.

Какво си купих?

  • Нови VANS кецове, които открих във Fashion Gallery за 29,90 лв. и то любимите ми Old Skool, но в нови за мен цветове – синьо и червено.
  • Бургери от miam.bg, които са сууупер!

Какво чувствах?

Написала съм си текст и съм си го изпратила на мейла. Като усетя някакви силни емоции, които минават през ума ми и написвам на бързо мейл, който изпращам до себе си. Малко е странно май.

„Имам фотоапарат Fuji, което може да е просто вещ, но аз обичам този апарат и лятото, когато видях за последно дядо си, реших да го снимам с апарата. В градината, той обожаваше градината си. Снимах си го аз и дълго време пазих снимката на картата на апарата, докато един ден не ми се наложи да снимам някакви работни глупости и ми изписа, че картата е пълна. Ицо отиде на лаптопа да я изпразни и ме пита: Всичко ли да трия? И аз му казах да, да, трий всичко, нищо не ми трябва. И така, изтрих снимките на дядо си. Последните му снимки, за да снимам нещо-си-за-инстаграм, което няма как да е било по-важно от дядо ми. И търсих снимките, и се опитвах някакъв back up да правя и няма. После се сетих, че същия ден снимах градината с телефона си и това ми остана. “

30 юли е било.

Life Pro Tip

Никога не четете криминални романи преди лягане, защото много често убиецът идва в сънищата ви, а ние в крайна сметка искаме Ryan Gosling.