Женското тяло е храм, бейбита! Да започнем от там.

Женското тяло е създадено, за да бъде обичано. Като за начало – от нас самите. Можеш да обичаш много хора, телата им, душите ми, да обичаш животни, понякога вещи, но най-трудно е да заобичаш себе си. Особено трудно е, когато по-голямата част от живота и съществуването ти е било заето в това да намираш несъвършенствата си. Припознахте ли се? Аз също. Изкарах последните 6 години в това да променя нещата в себе си, които не харесвам. Не е било загубено време, беше търсене и намиране. Проба и грешка. Беше 2013-та, първите дни на годината и тъкмо ни бяха изпратили снимките от новогодишното парти. Бях ужасена от това как изглеждам до Ицо, защото изглеждах по-възрастна от него и това беше само, защото тежах с около 10 килограма повече от него. Започнах да ходя на фитнес и свалих за първите 6 месеца около 10 килограма. Следващите години свалих още 5. Не казвам, че килограмите са най-важното нещо, аз дори не съм суетен човек. Ако завали дъжд и косата ми се намокри, никога няма да ме чуете да казвам нещо от типа на “аууу, косата ми е мокра”. Не съм женичка в онзи смисъл. Често се разхождам без грим, не гледам youtube видеа, нямам представа как се прави контур на лицето, но онзи път, когато сестра ми ми направи, много се бях харесала.

Ако погледна малко по-философски на нещата, ще кажа, че за скромните почти 30 години живот разбрах следното: хората ще се влюбят в душата ти. Дори не точно душата ти, а онзи супер magical момент, в който се срещаш с някого и разбирате, че харесвате една и съща музика, група, Beyonce, дестинация, авокадо, ако щеш. Това е един супер магически момент, в който цялата вселена иска да те срещне с този човек. Това, приятели, са АТОМИ! 🙂 А не килограми.

Въпреки цялата тази прелюдия, миналата зима, приятели… аз бухнах отново. Не толкова жестоко и фатално, но достатъчно, за да не се харесвам в кожата си. Нещо, с което всички трениращи ще се съгласят е, че колкото и постоянен да си (около 4 години без почивка), в един момент просто не ти се става в 06:30 за тренировка, просто не ти се ядат броколи и просто вече не искаш да виждаш следните храни: пилешко, извара и яйца. И така През пролетта се видях с една страхотна девойка от SOpharmacy, която ми предложи да тествам тяхната Програмата за здравословно управление на теглото, разработена от аптеки SOpharmacy и консултантът по хранене и диететика Проф. Стефка Петрова. На всичкото отгоре мой спътник в цялото това 3-месечно приключение щеше да е Ир (http://whenyouwonder.net/), с която се познавам от преди цялата тази инфлуенсър мания. Отслабване с някого, когото харесвам? Okay, let’s do this!

Какво си бях поставила за цел? Да спра да ям пакетирана храна forever, да спре да ме боли стомахът след всяко мое емоционално ядене, да сваля килограмите от зимата. 3 от 3 са изпълнени.

Как започна всичко?

С Ир започнахме Програмата за здравословно управление на теглото на 1-ви април. Начертахме си план за следващите 12 седмици и започнахме да вписваме какво, що ядем. Идеята не програмата е да намалим калориите до 1200 на ден.

Първо се измерихме с InBody. Това е уред, който ще откриете в аптеките на SOpharmacy. Как работи? Прави анализ на телесния състав.

А какво значи това?
Уред, който измерва баланса на вода, мускули и мазнини в тялото, отчита индивидуален препоръчителен дневен прием на калории и анализира недостига на белтъчини, вода и минерали.

След първото измерване стана ясно, че: аз съм си голяма жена, напълно здрава съм, нямам никаква излишна мазнина за сваляне и имам само 2-3 килограма за махане от себе си. Аз исках цели 9, но така или иначе и 9 си бяха в рамките на здравословното отслабване.

Трудности? Не съвсем!

През цялото време си повтарях, че това е здравословен режим, а не диета, а това много повлия на цялостната ми настройка. Нямах cheat day. Не се изкушавах. Съответно и не прегрешавах. Когато пътувах, няколко пъти хапвах по-калорични неща, за които не съжалявам честно казано. Да хапнеш мексиканско с приятелите си е безценно, особено ако не се тъпчеш през останало време.

Малки постижения, но завинаги

Правя си домашен сладолед с лешниково мляко, нося си банан в чантата и винаги вода (много вода). Тук искам да кажа и нещо, което научих от Проф. Петрова, много често, когато си мислим, че сме гладни…всъщност сме жадни и една голяма чаша вода може да убие и притъпи чувството за глад. През лятото можете да хапвате морски дарове (почти на корем).

100 гр. миди – 88 калории

100 гр. скариди – 81калории

Тренировки forever

Започнах отново да правя всеки ден тренировките на Руми, които можете да откриете в youtube. Обичам домашните тренировки, защото разполагам с лукса да разпределям времето си и да тренирам по пижама. Не губя излишно време в път натам и обратно.

Най-важното:

Свалих цели 6 килограма! ЙЕЙ! Имам още 3, които планирам да разкарам до края на лятото.

Разбрах от кои храни всъщност ме боли стомахът и спрях да ги консумирам. Това е много важно за всички, които имат колит и подобни заболявания. Трябва да следите стриктно от кои храни имате проблеми.

Лятото е ужасно благодатен за храна сезон, така че посягайте смело към рибите, дините, пъпешите, розовите домати, прасковите, морските дарове и други сезонни благинки.

За режима можете да прочетете повече тук.

За InBody уреда тук.