Годината се изниза трудно за всички и остана усещането за нулева такава. Всеки ден си казвам, че не е честно тази да ми я броят и в края на месеца да се събудя на 32. През ноември беше като през всички останали месеци след март – тревожно, странно и с много новини. Предимно негативни. Болни от ковид роднини, приятели останали без работа и постоянен стрес за утрешния ден. Затова инспирирана от нещо, което Биби нарича „списък с идеи, които да ти помогнат да си от добрата страна на емоционалното лимбо, в което живеем“, си направих мой такъв топ 5 с неща. Пък и Ицо наскоро ми каза, че блогът ми бил умрял, та нека му докажем, че това не е истина!

  • Домашни капучино интерпретации

Абсолютен топ за тази есен ми е един уред, който ми завеща ПолиAeroccino. Това е каничка за мляко, която едновременно топли млякото и прави УАУ пяна, която добавям към кафето. Особено вкусно става с млякото на Rozino Organic Farm, които доставят до дома, а пък ако се навиете да поръчате, то задължително опитайте и буратата им, с която с моите приятелки спокойно изпиваме една бутилка вино.

  • Kitty talks love edition

Като заговорих за странната и смотана година, то до последно се чудех дали conversation картите ми заслужатат второ издание. Преборих всичките си страхове и през септември с момичетата от @thekitchen.design започнахме работа. Сега, когато картите са в печат вече мога да си отдъхна и да кажа, че това е най-хубавият продукт, който съм създавала до момента! За мен съдаването на продукт от 0 е огромно вълнение и е нещото, което успява да разнообрази работното ми портфолио на просто Digital specialist. Ако с годините придобия повече умения и имам достатъчно смелост, то се надявам следващата стъпка да бъде независимо работно ежедневие. Не като инфлуенсър, а мой бизнес.

  • Кремове за тяло

Обичам да се шегувам, че който не ме е таргетирал в интернет, то той не ми е продал нещо. Още от началото на месеца започнаха да ми излизат реклами на The body shop и в някакъв момент се оказах не с един крем за тяло, а с цели три! Реших, че това на днешна дата е супер излишно и консуматорско и подарих двата на мои приятелки, като си запазих този с аромат на зимен жасмин. Харесва ми всичко от коледните им формати! Изглеждат празнично, уютно и мисля, че са супер подходящи за подарък.

  • Балон във формата на коте
🎈P.S. Към балона: click

Най-хубавото нещо от годината все пак си остава чувстото за колективно добро! Хората, които ти подават ръка, тези, които даряват, спасят животни и вярват, че света ще пребъде с добро. Е, и с ваксина, де. 😀

На петък 13-ти получих най-симпатичния балон във формата на черно коте с послание. Оказа се, че Ели (@mademoisellie_) е разбрала колко бях впечатлена от нейните хелоуински балони и е решила на фаталния ден да ме зарадва с черно коте за късмет, което ми донесе до вратата. И да, в края на годината не мисля да си правя никакви равносметки, освен това, че най-важното са хората. Усещаш го най-силно, когато ги няма. Тази година не се прегръщахме достатъчно, не бяхме заедно достатъчно, не си правихме достатъчно изненади. Благодаря ти, Ели, че ми напомни това.

  • Никой няма да ни отнеме Божолето!

Колкото и противоречиво вино да е, то аз продължавам да се вълнувам от всеки предпоследен четъвртък на ноември. Разбира се, по много лаишки и без да разбирам от вино, то просто заключвам, че го харесвам, a през тази седмица го посрещаме в Grape Central! Ако има едно заведение, от което трудно да се отказвам дори по време на пандемия, то това е Грейпа. Там, където ми е най-уютно, вкусно и има МНОГО вино. Винаги се доверявам на селекцията на Яна Петкова, която за мен е абсолютно гуру във винената култура в България. Хубавото на ноември е, че Яна пусна книга А, Б, Вино, която освен в книжарниците, можете да откриете и на място в Grape Central. Препоръчвам да съчетаете повода с вечеря на място. Заведението спазва всички епидемиологични мерки, а през седмицата е повече от спокойно.

P.S. Тази публикация е на база лични впечатление. Продуктовото позициониране в нея не е платена реклама.